ELECTRONICA


Motor uitlezen / diagnose

U heeft problemen met uw motor? Er branden waarschuwing lampjes op uw teller?

Uw Motor is tegenwoordig vele malen veiliger en voorzien van alle technische gemakken,
hierdoor is uw motor vele malen comfortabeler & prestatiegerichter geworden en tegelijkertijd een stuk ingewikkelder!

Een storing oplossen met behulp van alleen een multimeter en elektronische schema’s is bijna ondoenlijk en
is tegenwoordig niet meer afdoende.
Racing-Bikes in Hoogerheide/Krabbendijke beschikt over uitgebreide en up-to-date hightech uitleesapparatuur
die wel geschikt is om bijna elke probleem in uw Motor uit te lezen en op te lossen.

Wij werken uitsluitend met Top-Merken en hightech apparatuur!


ONTSTEKING-UNIT


Testen & Reparatie Ontstekingunit

Bij het testen van het ontstekingssysteem worden de testresultaten op verschillende onderdelen in kaart gebracht, zoals: duur, temperatuur, trillingen, vocht, belasting en toerental. De testresultaten worden overzichtelijk getoond door een meegeleverde grafiek. Naast het ontstekingssysteem kunnen ook andere elektronicasystemen van een motorfiets aan een betrouwbare test onderworpen worden, zoals: het injectiesysteem, de dynamo en spanningsregelaar. Bij een defect ontstekingssysteem wordt eerst contact opgenomen met de klant voordat tot reparatie wordt overgegaan.

Een defect aan een ontstekingssysteem is nagenoeg van alle merken motorfietsen zeer nauwkeurig te repareren, inclusief de zogenaamde zacht ingegoten units. Hard ingegoten units kunnen getest worden, maar niet gerepareerd. De mate van hardheid kunt u beoordelen door het ingegoten deel met uw nagel in te drukken. Indien u met uw nagel een afdruk kunt maken, heeft u te maken met een zacht ingegoten unit.

Dit is mogelijk door een uniek simulatieprotocol waarmee alle signalen nagebootst kunnen worden van uw merk motorfiets. Alle reparaties worden uitgevoerd met hoogwaardige onderdelen, waardoor de betrouwbaarheid gegarandeerd is. Hiervoor hoeft u slechts de ontstekingsunit op te sturen.

De gerepareerde units worden afgewerkt met een uiterst sterke coating, die de unit beschermt tegen de meest extreme weersinvloeden. Lever altijd een duidelijke klachtenomschrijving mee bij het opsturen van het ontstekingssysteem.

Het grote voordeel van reparatie ten opzichte van aankoop van een nieuwe ontstekingsunit is, dat uit de test blijkt wat de oorzaak van het defect is. Zelfs als het defect niet in de ontstekingsunit zelf zit, maar elders in het elektronicasysteem.


SpanningsregelaarsWe leveren diverse type spanningsregelaars voor de meeste motoren.
Accu telkens defect? Lampen telkens doorgebrand?
90% dat dit te wijten is aan een defecte spanningsregelaar.